Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 500 g
kiełbasa podwawelska 400 g
cebula biała 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
passata pomidorowa 350 ml
olej do smażenia
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cząber 1/2 łyzeczki
woda

grzanki

bagietka
masło
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi

Fasolę moczymy 12h, następnie płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą (fasola powinna być dwukrotnie przykryta), dodajemy liść laurowy ziele angielskie i sól - gotujemy do miękkości. Kiełbasę oraz cebulę kroimy w kostkę - podsmażamy. Przekładamy do fasoli. Dodajemy pomidory krojone z puszki i passatę pomidorową. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, majerankiem i cząbrem.
Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy masłem, oprószamy czosnkiem granulowanym. Pieczemy na rozgrzanej suchej patelni do zarumieniania.
Fasolową podajemy z gorącymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.01.2017 14:22
świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak