Kluski śląskie

Kluski śląskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    2 kg
  • mąka

    1\\4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane i osolone ziemniaki przeciskam przez praskę prosto do miski, uklepuję na tzw równą powierzchnię , następnie dzielimy na 4 części , wyciągamy jedną ćwiartkę i wsypujemy mąkę na równo z masą ziemniaków, dajemy z powrotem ziemniaki i ugniatamy ciasto. Ja od razu formuję kuleczki i wrzucam do wrzątku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

18.03.2012 22:11
pychota zjeść taki obiad

babcia

18.03.2012 22:11
pychota zjeść taki obiad

marcia71

03.09.2011 09:28
super

ElizaT

05.02.2011 10:25
dzisiaj będę podobne robiła

katarzynka455

18.01.2011 13:16
bardzo lubię takie kluchy

Margo1

20.09.2010 17:38
Oooo zdjęcia pyzy, a tak wyzywała ,że jest przeciwna dodawaniom zdjęć?

Monika193

29.08.2010 09:26
wspaniałe

Kate131

28.08.2010 08:31
pycha tez takie robie

Margo1

27.08.2010 13:08
robię bardzo często

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat