Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna
1/3 szklanki śmietany 1 łyżka niepelna mąki
kości schabowe 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Opłukane kości wrzucamy do garnka , wodę lekko solimy i gotujemy.Makaron gotujemy w odzdzielnym garnku.. Jarzynkę oczyszczamy i wrzucamy do zupy.Dodajemy listek laur. i ziele ang. , vegetę.Sparzone pomidory kroimy do rondelka , Gotujemy do momentu aż zmiękną i dadzą się przetrzeć przez sito i wlewamy do zupy.Gdy mięso odchodzi od kości obieramy je i wrzucamy do wywaru. Śmietanę roztrzepujemy z mąką podprawiamy zupkę , dosmaczamy solą ,pieprzem i koniecznie cukrem.Ja daję sporo , wtedy zupka jest taka winna. Posypujemy natką . makaron dajemy do garnka do wywaru bądz nakładamy na talerze i zalewamy zupką.Z dojrzałych mięsistych pomidorów i dobrze dosmaczona jest naprawdę pyszna!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.08.2013 23:26
wiadomo-najlepsza! :)
kate.500 04.07.2013 20:13
najpyszniejsza zupa na swiecie
IZABELA29 19.01.2012 15:44
smacznie się prezentuje
ben-ka 19.01.2012 09:23
Zjadłabym:)
Dominikes1 02.10.2011 09:37
moja 2 co do ulubionych zup :)
ela16 28.08.2011 10:35
moja ulubiona zupka..
ben-ka 18.07.2011 09:51
moja ulubiona zupa - mniammmmm
eli_555 08.06.2011 23:09
taką lubię
msmariusz 01.05.2011 19:03
ładnie podane
wedith1 21.11.2010 22:43
Prosta i smaczna zupka:)
marta0906 10.11.2010 13:11
Pyszna:)
Natalia/tubisiek 04.11.2010 19:44
Moja ulubiona zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak