Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysiowa szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 1/2 szklanki
mąka 3 szklanki
jajko 4 szt
woda 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 8-10 szt
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
cukier puder do posypki
Cynamon mielony Prymat do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysiowa szarlotka

Wykonanie:
Wodę zagotować i zdjąć z ognia, włożyć margarynę i rozpuścić. Następnie wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać mikserem, wbić jajka i chwilę jeszcze wyrobić. Przelać do wcześniej przygotowanej formy (40x24 cm) i powciskać pokrojone jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Po upieczeniu posypać ostudzony placek cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.01.2017 15:42
pyszny przepis
Beatris 21.01.2017 16:26
Chętnie zjadłabym kawałeczek :)
dodi 21.01.2017 13:02
musi być pyszne
Konczi 21.01.2017 12:14
pysznie - idealnie do kawusi
Małgorzata92 21.01.2017 12:12
Fajny przepis :)
RenataZ-et 21.01.2017 12:05
ciekawy pomysł na ciasto :)
pestka 21.01.2017 10:12
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak