Kajmakowe kulki z ryżu

Kajmakowe kulki z ryżu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    8 dag
  • gorzkiej czekolady.

    10 dag
  • herbatników

    mała paczka
  • kajmak

    50 dag
  • ryż preparowany

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozpuścić masło. Dodać połamaną na tafelki czekoladę, pokrojony baton Mars, kajmak i pokruszone herbatniki. Zagotować i dodać ryż preparowany. Gotować około 6 minut, cały czas mieszając. Lekko przestudzić i formować kulki. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

10.10.2012 12:52
Pycha, kiedyś na technice w szkole robiliśmy takie kulki. To taki smak dzieciństwa.

Justa32

23.06.2012 13:04
zrobię sobie takie mniam....

Jaheira11

22.06.2011 23:19
ciekawe

Ela15

11.06.2011 14:07
super

jogobella231

15.03.2011 09:53
pycha

Mati13

17.11.2010 12:17
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat