Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajmakowe kulki z ryżu

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 8 dag
gorzkiej czekolady. 10 dag
herbatników mała paczka
kajmak 50 dag
ryż preparowany 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmakowe kulki z ryżu

W garnku rozpuścić masło. Dodać połamaną na tafelki czekoladę, pokrojony baton Mars, kajmak i pokruszone herbatniki. Zagotować i dodać ryż preparowany. Gotować około 6 minut, cały czas mieszając. Lekko przestudzić i formować kulki. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.10.2012 12:52
Pycha, kiedyś na technice w szkole robiliśmy takie kulki. To taki smak dzieciństwa.
Justa32 23.06.2012 13:04
zrobię sobie takie mniam....
Jaheira11 22.06.2011 23:19
ciekawe
Ela15 11.06.2011 14:07
super
jogobella231
jogobella231 15.03.2011 09:53
pycha
Mati13 17.11.2010 12:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak