Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 1 woreczek
sól i pieprz
cebula 3 plastry
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki
papryka konserwowa 1/2 sztuki
majonez 2 - 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy. Przestudzony ryż przekładamy do naczynia. Cebulę drobno siekamy. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Jajka siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do ryżu, mieszamy. Mieszając dodajemy stopniowo majonez. doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.01.2017 13:52
lubię takie sałatki
Renata9 19.01.2017 23:20
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak