Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuski placek z warzywami o pieczona wołowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 płat mrozonego francuskiego ciasta 25 dag
żółte pomidory 3 szt
czerwone pomidory 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 zabki
oliwa 1 łyzka
sól, pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pół pęczka bazylii
wołowina 30 (pieczona)
parmezan 4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: francuski placek z warzywami o pieczona wołowina

Ciasto francuskie rozmrazamy.Żółte i czerwone pomidorymyjemy i kroimy w dosyc grube plasterki.Pieczone mieso tniemy w cienkie paseczki,cebule z czosnkiem siekamy i szkilmy na oliwie.Forme do tarty wykładamy papierem do pieczenia.Dno i brzegi wylepiamy ciastem francuskim.Na spód rozkładamy równo cebule z czosnkiem a na tym plasterki pomidorów.Miedzy plasterki pomidorów wkładamy kawałeczki wołowiny.Wierzch placka posypujemy sola pieprzem i ziołami prowansalskimi.Tarte wsawiamy do uprzednio rozgrzanego piekarnika w tem.200 stopni i pieczemy 25 minut.Tuż przed koncem pieczenia tarte posypujemy drobno startym parmezanem.Gotowy placek dekorujemy gałazkami bazylii.Podajemy bezposrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak