Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik dyniowo-pomarańczowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały półtłusty (z wiaderka) 1 kg
cukier kryształ 1 szkl.
jajko 1 szkl.
olej z pestek winogron 1/2 szkl.
pomarańcze 2 średnie
puree z dyni hokkaido pieczonej 1 szkl.
kasza manna 3-4 łyżki
mąka ryżowa 2 łyżki
skrobia kukurydziana lub z tapioki 2 łyżki
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik dyniowo-pomarańczowy

Kroki postępowania

1
Ser z wiaderka zmiksować z pełną szklanką jajek.
Krok 1 - Sernik dyniowo-pomarańczowy foto
2
Mus z pieczonej dyni (świeży lub mrożony) wmieszać do masy serowej.
Krok 2 - Sernik dyniowo-pomarańczowy foto
3
Dodać cukier i zmiksować.
Krok 3 - Sernik dyniowo-pomarańczowy foto
4
Z wyszorowanych pomarańczy zetrzeć skórkę.
Krok 4 - Sernik dyniowo-pomarańczowy foto
5
Wlać sok pomarańczowy i olej. Zmiksować na gładką masę.
Krok 5 - Sernik dyniowo-pomarańczowy foto
6
Dużą blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia lub alu-folią i całe dno wyłożyć biszkoptami.
Krok 6 - Sernik dyniowo-pomarańczowy foto
7
Wylać masę serową i rozprowadzić równą warstwą.
Włożyć blachę do zimnego piekarnika i nastawić termostat na 165-170*C.
Piec na dolnej i górnej grzałce przez 40 minut.
Krok 7 - Sernik dyniowo-pomarańczowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 20.01.2017 01:13
dobry do kawy
Urszula Świeca 19.01.2017 20:48
Musi być smaczny.))
Lis 19.01.2017 19:06
Bardzo smakowity:)
gusia1000 19.01.2017 18:05
dobry sernik.
Konczi 19.01.2017 17:29
Porywam kawałeczek do kawusi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak