Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza duszona z białą rzepą, porem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 4 łyżki
papryka czerwona 1 pasek ok 5cm
por 3 cm
rzepa 1/3 szt biała
marchew 1/3 szt
koper włoski 1 pasek
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 3 szczypty
syrop klonowy 1 łyzeczka
kolendra 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
olej do smażenia 1 łyżka
woda 75 ml
parmezan starty 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza duszona z białą rzepą, porem i papryką

Do garnka wlewamy olej i dodajemy od razu wszystkie pokrojone według uznania warzywa, przyprawy a także kaszę, całość prażymy ok 5 min.

Następnie podlewamy wodą, na wolnym ogniu cały czas mieszając dusimy, gdy odparują soki, jeszcze chwilkę mieszając całość prażymy, danie ma być sypkie.

Na koniec dodajemy parmezan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 22.01.2017 09:36
fajny przepis
Marta1986 19.01.2017 18:17
bardzo smaczne
Edith85 19.01.2017 17:37
Super przepis
wwwiolka 19.01.2017 17:23
Bardzo fajny przepis.
Agnieszka-87-25 19.01.2017 16:57
super pozywne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak