CUKINIA W LEKKIEJ PANIERCE

CUKINIA W LEKKIEJ PANIERCE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt.
  • mąka

    1 szkl.
  • olej do smażenia

  • cukinia

    1-2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie (młode z drobnymi pestkami) umyć, obrać, bardzo małych nie obieramy.
Pokroić na dość cienkie plastry.Krążki otaczać najpierw w mące z przyprawami, następnie w rozkłóconych jajkach - z obu stron.
Rozgrzać patelnię z olejem.Smażyć na rumiano.Podawać do surówki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

01.09.2011 12:37
pycha

Jolanta40

20.05.2011 08:18
też tak czasem robię

cukiereczek

26.12.2010 11:24
super

lukoszek88

01.12.2010 08:00
supeer

marenka

03.10.2010 08:53
Smaczne! Uwielbiam cukinię w takiej panierce:-)

Matik

06.09.2010 22:19
mniam

Katarzyna/kate1980

06.09.2010 13:12
uwielbiam smażoną cukinię

luna19

31.08.2010 23:05
tez taką lubię :)

Izabela Kamila

30.08.2010 19:16
polecam:)

Margo1

27.08.2010 14:24
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat