Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA W LEKKIEJ PANIERCE

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mąka 1 szkl.
olej do smażenia
cukinia 1-2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W LEKKIEJ PANIERCE

Cukinie (młode z drobnymi pestkami) umyć, obrać, bardzo małych nie obieramy.
Pokroić na dość cienkie plastry.Krążki otaczać najpierw w mące z przyprawami, następnie w rozkłóconych jajkach - z obu stron.
Rozgrzać patelnię z olejem.Smażyć na rumiano.Podawać do surówki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.09.2011 12:37
pycha
Jolanta40 20.05.2011 08:18
też tak czasem robię
cukiereczek 26.12.2010 11:24
super
lukoszek88 01.12.2010 08:00
supeer
marenka 03.10.2010 08:53
Smaczne! Uwielbiam cukinię w takiej panierce:-)
Matik 06.09.2010 22:19
mniam
Katarzyna/kate1980 06.09.2010 13:12
uwielbiam smażoną cukinię
luna19 31.08.2010 23:05
tez taką lubię :)
Izabela Kamila 30.08.2010 19:16
polecam:)
Margo1 27.08.2010 14:24
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak