Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z Purée z brokułów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz

filet z dorsza 200 gram
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do skropienia
masło 10 gram
natka pietruszki kilka listków

purée z brokułów

różyczki brokuła 200 gram ugotowana
masło 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Dodatki

kasza gryczana ugotowana
Buraczki tarte SMAK

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z Purée z brokułów

Filety myjemy osuszamy na ręczniku. Układamy na foli aluminiowej, przyprawiamy solą pieprzem, oraz sokiem z cytryny do smaku. Na górę wiórki masła i pietruszka. Zawijamy w folię. Pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni.
Brokuły gotujemy przez kilka minut w wrzącej osolonej wodzie. Następnie odcedzić, wrzucić do miski i zmiksować blenderem na purée. Masło roztopić w rondelku i dodać do brokułów. Przyprawić i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 19.01.2017 15:42
wspaniałe na jutrzejszy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak