Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa grzybowa z imbirem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 40 dag
seler 1/3 bulwy
marchew 3 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
rosół drobiowy 2 litry
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
śmietana 12% 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa grzybowa z imbirem

Marchewki i seler kroimy w zapałkę, ziemniaki kroimy w kostkę. Doprowadzamy do wrzenia rosół, dodajemy listki, czosnek, i gotujemy 20 minut. Grzyby kroimy na średnie części, następnie przesmażamy na maśle. Wrzucamy do wywaru grzyby, warzywa, solimy w smaku. Cebulę kroimy w piórka, chwilę szklimy i dodajemy do zupy. Gotujemy 20 minut, doprawiamy imbirem, pieprzem, wlewamy śmietanę. Zupkę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak