Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczone papryki
posypujemy startym serem i zapiekamy 10 min. Po wyjęciu z piekarnika polewamy przesmażoną na patelni bułką tartą na maśle.
papryka czerwona | 2 sztuki |
papryka żółta | 2 sztuki |
ser żółty | 3 łyżki |
pieczarki | 10 sztuk |
natka pietruszki | 2 łyżki |
koperek | 1 łyżka |
Kmin rzymski mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
jajko | 1 sztuka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 2 szczypty |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: