Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczone papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
ser żółty 3 łyżki
pieczarki 10 sztuk
natka pietruszki 2 łyżki
koperek 1 łyżka
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczone papryki

Z papryk należy odkroić ich wierzch, wyjąć gniazda nasienne. Następnie kroimy cebulę w drobną kostkę razem z czosnkiem. Pieczarki oczyszczamy i siekamy, wrzucamy na patelnię i smażymy do czasu odparowania wody. Mięso smażymy kilka minut z czosnkiem i cebulą, łączymy z pieczarkami. Do masy dodajemy sól, pieprz paprykę, kmin, natkę, koper, wbijamy jajko. Nakładamy farsz w papryki, przykrywamy wieczkiem i pieczemy przez 30 minut w temp. 160 stopni. Po upływie tego czasu odchylamy wieczko,
posypujemy startym serem i zapiekamy 10 min. Po wyjęciu z piekarnika polewamy przesmażoną na patelni bułką tartą na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.01.2017 11:32
bardzo apetyczne :)
wwwiolka 18.01.2017 21:48
Bardzo fajny przepis.
2milutka 18.01.2017 20:59
też robię ;)
Iwusia 18.01.2017 20:58
bardzo smaczne
Renataj 18.01.2017 20:55
Lubię takie papryczki - pyszne:)
olkaaa 18.01.2017 20:48
też takie robię
Konczi 18.01.2017 19:57
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak