Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
kapusta pekińska 1/2 główki
marchew 3 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
por (biała część)
oliwki czarne 20 sztuk
pomidorki koktajlowe 15 sztuk
czosnek 2 ząbki
jogurt grecki 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską

Pierś kroimy w małą kostkę, oprószamy solą i pieprzem, smażymy do miękkości. Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty czosnek oraz majonez, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy wszystko, dodajemy przekrojone na dwie części pomidorki oraz oliwki. Dodajemy sos majonezowy i mieszamy. Dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.01.2017 20:56
Apetyczna sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak