Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica
marchewka
ziemniaki
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z soczewicy

1 szklankę soczewicy namoczyć kilka godzin lub przez noc i ugotować do miękkości. Nie trwa to dłużej niż pół godziny. Odparować i zemleć razem z 2 ugotowanymi marchewkami, 1 pietruszką i 2 ziemniakami. Posolić, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, kilka ząbków utartego czosnku, 1 łyżkę soku z cytryny i łyżkę oleju. Starannie wymieszać i włożyć do miseczki. Przechowywać w lodówce nawet 2-3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak