pasta z soczewicy

pasta z soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

  • marchewka

  • ziemniaki

  • pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 szklankę soczewicy namoczyć kilka godzin lub przez noc i ugotować do miękkości. Nie trwa to dłużej niż pół godziny. Odparować i zemleć razem z 2 ugotowanymi marchewkami, 1 pietruszką i 2 ziemniakami. Posolić, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, kilka ząbków utartego czosnku, 1 łyżkę soku z cytryny i łyżkę oleju. Starannie wymieszać i włożyć do miseczki. Przechowywać w lodówce nawet 2-3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat