Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na kurczaku i żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
udka kurczaka 2 szt.
żeberka wieprzowe 1/2 kg
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 kawałek
sól i pieprz
cukier
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na kurczaku i żeberkach

Żeberka należy podzielić na porcje. Przekładamy je do garnka razem z udkami. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera oraz kilka ziarenek pieprzu. Zalewamy wodą i gotujemy około 15minut. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do mięsa i warzyw. Wszystko gotujemy razem do miękkości. Miedzy czasie sprawdzamy czy mięso z kurczaka jest miękkie. Należy je wcześniej wyjąc z kapusty, aby się nie rozpadło. Żeberka ugotują się razem z kapustą. Gotową kapustę doprawiamy solą, pieprzem i jak ktoś woli kwaśniejszą octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 22.01.2017 09:38
pyszna kapustka
Renata9 18.01.2017 22:19
Uwielbiam takie jedzonko
gusia1000 18.01.2017 20:40
Dobra taka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak