Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do nalesnikow z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 20

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do nalesnikow z kiszonej kapusty

1 kg kwaszonej kapusty zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i gotujemy przez godzinę pod przykryciem na małym ogniu. Osobno gotujemy 5 dag suszonych grzybów (lub 20 dag pieczarek), suszone gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyły. Można do tego dodać jeszcze pół szklanki ugotowanej soi lub grochu. Grzyby cienko pokrojone wkładamy do kapusty razem z wywarem. Na końcu dodajemy przesmażoną na oleju dużą, pokrojoną w półkrążki cebulę, sól i pieprz ziołowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.07.2011 10:17
smaczne
stokrotka 09.02.2011 09:25
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak