Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 sztuki (małej)
marchew 1 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki lub jedna mała
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

Kapustę drobno szatkuję, solę a następnie lekko ugniatam i pozostawiam na 20 minut, aby zmiękła. Po tym czasie, jeśli puści sok - odlewam go. Dodaję startą na tarce o małych oczkach marchewkę oraz pokrojone w kostkę ogórki i paprykę. Skrapiam surówkę sokiem z cytryny, który nada smak i wzmocni kolor. Dodaję oliwę, roztarte w dłoniach zioła prowansalskie, doprawiam solą i pieprzem do smaku - wszystko razem mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak