Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 100 g
bulion warzywny 1 litr
masło 1 łyżka
śmietana 30% 50 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych grzybów

Grzyby płuczemy i zalewamy zimną woda i zostawiamy na cała noc. Rano gotujemy je w tej samej wodzie godzinę. Wlewamy bulion warzywny, zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie sola. Dodajemy śmietankę i masło. podgrzewamy aż wszystko się połączy.
podajemy z ryżem lub makaronem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.03.2017 11:58
dobra zupka
Wacław 18.01.2017 17:17
uwielbiam zupę z suszonych grzybów :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak