Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1/2 kg
warzywa mrożone
cebula 2 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z warzywami

Karkówkę należy podzielić na mniejsze kawałeczki jak na gulasz. Doprawiamy mięso przyprawą, solą i pieprzem. Marynujemy około 2 godziny.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Rozmrożone warzywa podsmażamy na maśle.

Każdy kawałeczek karkówki smażymy na złoto z każdej strony. Do mięsa dodajemy cebulę i warzywa. Delikatnie mieszamy i podlewamy odrobina wody.

Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 18.01.2017 19:55
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 18.01.2017 17:02
smaczne pozywne
agnieszka214 18.01.2017 16:00
Pyszne miesko
gusia1000 18.01.2017 15:52
Syte jedzenie.
Janina 18.01.2017 15:47
Fajne mięsko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak