Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie do słoika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie
cukier
woda przegotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie do słoika

Na jeden słoik litrowy:
Wiśnie z pestkami ¾ słoika
Cukier 3 łyżki
Przegotowana ciepła woda

Słoiki dokładnie myjemy i wyparzamy. To samo robimy z nakrętkami. Do każdego słoika wrzucamy wcześniej umyta wiśnie oraz cukier. Zalewamy do pełna wodą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy w garnku około piętnastu minut. Odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia. Po tym czasie przekręcamy je nakrętkami do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda!M 22.02.2017 10:43
Dlaczego dodaje się wiśnie z pestkami?
gusia1000 18.01.2017 15:52
Warto robić kompoty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak