Wiśnie do słoika

Wiśnie do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

  • cukier

  • woda przegotowana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na jeden słoik litrowy:
Wiśnie z pestkami ¾ słoika
Cukier 3 łyżki
Przegotowana ciepła woda

Słoiki dokładnie myjemy i wyparzamy. To samo robimy z nakrętkami. Do każdego słoika wrzucamy wcześniej umyta wiśnie oraz cukier. Zalewamy do pełna wodą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy w garnku około piętnastu minut. Odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia. Po tym czasie przekręcamy je nakrętkami do góry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda!M

22.02.2017 10:43
Dlaczego dodaje się wiśnie z pestkami?

gusia1000

18.01.2017 15:52
Warto robić kompoty.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat