Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody do słoika

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 8 l
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody do słoika

Jagody należy umyć i dokładnie oczyścić. Układamy je w słoika do pełna i zasypujemy trzema łyżkami cukru każdy ze słoików. Zakręcamy i wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Od chwili zagotowania wody każdy słoik gotujemy dziesięć minut. Odstawiamy dnem do góry, żeby dobrze się zawekowały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.01.2017 15:17
cenne zapasy domowe :-)
gusia1000 18.01.2017 15:54
Warto robić przetwory.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak