Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 750 g
ocet 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki lub drobniej .
Wsypać cukier, wlać ocet, wymieszać i pozostawić na noc w chłodnym miejscu .Następnie smażyć i wkładać do słoików. Pasteryzować 10 -15 i wynosić do piwnicy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak