Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z baraniny

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 50 dag
cielęcina 25 dag
czosnek 3 ząbki
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z baraniny

Oba mięsa należy zemleć, wymieszać z cząbrem, posiekanym czosnkiem, oregano, papryką, pieprzem i solą. Dolać bulion i wyrabiać aby masa była dość ścisła. Masę wstawić do lodówki na kilka godzin. Z masy formować niewielkie kotleciki i grillować je( na ruszcie bądź folii aluminiowej) z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.01.2014 14:36
Ciekawy przepis
IKrakowianka 20.06.2013 22:13
fajne na grilla
Ada-Gaba 30.05.2012 11:10
coś dla mnie
Katarzyna/kate1980 12.04.2012 21:23
koniecznie muszę spróbować
szajba2 10.01.2012 19:39
nie dla mnie
Barbara55 03.01.2012 16:53
o jej
rakow2
rakow2 18.04.2011 16:35
baranów dookoła pod dostatkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak