Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuja

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
papryka czerwona 3 szt
papryka zielona 1 szt
przecier pomidorowy 250 ml
cebula czerwona 1 duża
czosnek 2 ząbki
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
boczek wędzony 150 g
kiełbasa śląska 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuja

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek
Krok 1 - Ratatuja foto
2
Cukinię obrać i pokroić w kostkę, dodać do podsmażonej cebuli i wlać 1/4 szklanki wody. Dusić kilka minut.
Krok 2 - Ratatuja foto
3
Dodać pokrojone w kostkę papryki. Wymieszać i dusić 30 minut.
Krok 3 - Ratatuja foto
4
Dodać oregano, bazylię, sól i pieprz.
Krok 4 - Ratatuja foto
5
Wlać przecier pomidorowy
Krok 5 - Ratatuja foto
6
Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojony w kostkę boczek. Dodać do warzyw i doprawić do smaku.
Krok 6 - Ratatuja foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 12.04.2017 08:53
uwielbiam takie dania
Diana Rusiłowicz 24.03.2017 00:50
Smaczna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak