Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta Zewy
Do drugiego wlać mleko i śmietankę, dodać cukier i wanilię.
Podgrzewać na niewielkim ogniu i mieszać aż cukier się rozpuści.
Należy uważać aby się nie zagotowało.
Potem odcisnąć żelatynę z wody, podgrzać ją do rozpuszczenia i wlać do rondelka ze śmietanką.
Wymieszać i rozlać do szklaneczek lub foremek ( ja miałam takie ze zdejmowanym wieczkiem i denkiem ).
Jeśli nie macie takich to naczynia do których wlejecie płyn zakryjcie folią spożywczą.
Gdyby pojawił się kożuszek po prostu należy go delikatnie zdjąć i zakryć naczynka.
Naczynka z panna cottą wstawić do lodówki najlepiej na całą noc albo na kilka godzin.
Potem delikatnie wyjąć panna cotty na talerzyk i podać z jagodami.