Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz a la karkówka z pieca :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka
olej z pestek winogron 3 łyżki
masło 2 łyżki
woda 2 szklanki
mięso wieprzowe 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz a la karkówka z pieca :

Mięso pokroić w kostkę , cebule w piórka i wymieszać .Zasypać w miseczce przyprawą do karkówki i dobrze wymieszać .Zostawić na 15 minut. W garnku z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki oleju i łyżkę masła i obsmażać mięso z cebulą przez 5 minut mieszając .Wlać wodę i dusić na średnim gazie . Pieczarki oczyścić , przekroić na połówki lub ćwiartki ( zależnie od wielkości ) i obsmażyć na rumiano na łyżce masła z łyżka oleju. Włożyć pieczarki do gulaszu .Dusić minimum 1 godzinę aż cebula się rozgotuje , mięso będzie miękkie a sos zredukuje o połowę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 28.09.2010 16:53
o!ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak