Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe nadziewane mięsem mielonym i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
mięso mielone 200 gram
ser żółty 50 gram
sól i pieprz do smaku
pieczarki 10 sztuk
śmietana 30% 100 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe nadziewane mięsem mielonym i serem

Mięso myjemy, filety rozcinamy i delikatnie rozklepujemy. Mięso mielone ,starty ser doprawiamy solą i pieprzem. Rozbite filety faszerujemy mięsem mielonym. Zwijamy w rolady i spinamy wykałaczką. Na patelni obsmażamy roladki, dodajemy umyte pieczarki, podlewamy wodą i dusimy ok 40 minut. po tym czasie dodajemy śmietanę , doprawiamy do smaku, dosypujemy lubczyk. Chwilę gotujemy aż sos odparuje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.02.2017 10:18
z pewnością pyszne takie roladki
Diana Rusiłowicz 18.01.2017 00:53
Pysznie...:)
Urszula Świeca 17.01.2017 18:09
Pyszne roladki.))
Futka 17.01.2017 11:09
Przepyszne roladki :)
jan_mag 17.01.2017 10:50
Super połączenie smaków :)
MarysiaB 17.01.2017 10:04
Wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak