Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczny deser ryżowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 l
masło 2 łyżki
kasza manna 4 łyżki
ryż 1 szkl
cukier 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczny deser ryżowy

Mleko stawiamy na gazie, wsypujemy do niego ryż, cukier, sól i dodajemy masło, gdy mleko zacznie wrzeć zmniejszamy palnik i co minutkę mieszamy, gdy ryż będzie już miękki wsypujemy kaszę mannę, wszystko gotujemy jeszcze 3 minuty. Mleczny deser podaję ciepły z ulubionymi konfiturami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak