Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka prażone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 kg
cukier 700-800 g
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka prażone

Jabłka obrać, umyć i pokroić na małe cząstki. Włożyć do garnka z grubym dnem. Podlać odrobiną wody i smażyć na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu, aby nie przypalić. Pod koniec gdy jabłka są już uprażone i rozpadają się, wsypać cukier, chwilę jeszcze razem smażyć i przekładać gorące do słoików. Pasteryzować 10-15 minut i wynieść do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak