Frykadelki z serem

Frykadelki z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • marynowana ostra papryczka

    ok. 8-10 sztuka
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • ser żółty

    10 (w kawałku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleko. Obraną cebulę, ostrą, marynowaną papryczkę grubo siekamy, dodajemy do mięsa. Jajko i odciśniętą bułkę wraz z solą i pieprzem wyrabiamy z masą mięsną. Ser żółty krimy w grybą kostkę, każdą oblepiamy mięsem, formujemy kulki. Samażymy na rozgrzanym oleju na złoto (ok. 10 minut). Podawać z sosem tzatziki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pauluna

01.09.2010 13:23
pyszne

plocia

29.08.2010 20:34
bardzo smaczny przepis

kamilaj

29.08.2010 19:06
takie danie najlepiej smakuje jak jest gorące :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat