Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa kartoflanka z ,, ośmiorniczką \":

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 szklanka słodkiej śmietanki 18 %,sól,szczypta mielonego pieprzu,szczypta utartej gałki muszkatołowej
4 łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
bulion drobiowy 1 kostka
ziemniaki 4 szt.
marchew 2 szt.
cebula 2 szt.
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa kartoflanka z ,, ośmiorniczką \":

W poszukiwaniu nowych odcieni smaku kartoflanki . Bardzo udane poszukiwanie moim zdaniem .
Cebule pokroić w piórka i smażyć na złoto na tłuszczu ( masło z olejem ). Ziemniaki ( obrane i umyte ) pokroić w kostkę , a marchew w plasterki. Włożyć do garnka cebulę, ziemniaki i marchew . Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut.
Kiełbaski pokroić na 4 części każdą i ponacinać w ,, ośmiorniczki: Wrzucić do garnka z zupą i ogrzewać aż się ,, rozwiną \" Wlać śmietankę . Doprawić do smaku solą ,pieprzem i gałką muszkatołową .
Podawać posypaną pokrojonym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 12.07.2011 14:24
zaintrygowała mnie nazwa \" z ośmiorniczką\" a tu proszę świetny pomysł na urozmaicenie kartoflanki
owca441 26.05.2011 17:57
ciekawa ta ośmiorniczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak