Cebulowa kartoflanka z ,, ośmiorniczką \":

Cebulowa kartoflanka z ,, ośmiorniczką \":

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 18 %,sól,szczypta mielonego pieprzu,szczypta utartej gałki muszkatołowej

  • 4 łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • ziemniaki

    4 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W poszukiwaniu nowych odcieni smaku kartoflanki . Bardzo udane poszukiwanie moim zdaniem .
Cebule pokroić w piórka i smażyć na złoto na tłuszczu ( masło z olejem ). Ziemniaki ( obrane i umyte ) pokroić w kostkę , a marchew w plasterki. Włożyć do garnka cebulę, ziemniaki i marchew . Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut.
Kiełbaski pokroić na 4 części każdą i ponacinać w ,, ośmiorniczki: Wrzucić do garnka z zupą i ogrzewać aż się ,, rozwiną \" Wlać śmietankę . Doprawić do smaku solą ,pieprzem i gałką muszkatołową .
Podawać posypaną pokrojonym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

12.07.2011 14:24
zaintrygowała mnie nazwa \" z ośmiorniczką\" a tu proszę świetny pomysł na urozmaicenie kartoflanki

owca441

26.05.2011 17:57
ciekawa ta ośmiorniczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat