Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki opiekane z tymiankiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kilograma
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
olej 1/4 szklanki

Porada

Pierwszy raz upiekłam takie małe ziemniaki, dodatek tymianku sprawił że wyszły bardzo smaczne i aromatyczne. Doskonale pasują do obiadu, polecam.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki opiekane z tymiankiem

Ziemniaki cienko obieramy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i lekko solimy, zagotowujemy, gotujemy przez 3 minuty, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do ziemniaków oraz sól, wszystko mieszamy. Przekładamy ostudzone ziemniaki, dokładnie je obtaczamy w oleju i przyprawach, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy suszonym tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 15.01.2017 14:07
Wspaniały pomysł
AZgotuj 15.01.2017 12:49
smaczne ziemniaczki :)
Janina 15.01.2017 11:05
Fajny pomysł;))
bertpvd 14.01.2017 23:34
pycha ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak