Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy cheeseburger

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka do hamburgerów 3 szt
mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
ser żółty 3 plastry lub kostki
ogórek konserwowy
sałata lodowa
pomidorki koktajlowe
papryka czerwona
masło
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy cheeseburger

Kroki postępowania

1
Mięso przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem mieszamy. Mięso dzielimy na 6 części. Formujemy placuszki wielkości dłoni (6 sztuk).
Na trzech placuszkach mięsnych układamy żółty ser
Krok 1 - Domowy cheeseburger foto
2
Placuszki mięsne z serem przykrywamy pozostałymi mięsnymi placuszkami i dokładnie zlepiamy boki. Gotowe kotlety smażymy przez kilka minut z dwóch stron.
Krok 2 - Domowy cheeseburger foto
3
Bułki przekrawamy, delikatnie smarujemy masłem i podpiekamy.
Krok 3 - Domowy cheeseburger foto
4
Na gorące bułki nakładamy gorące kotlet, na wierzch kilka plastrów ogórków konserwowych oraz poszatkowaną kapustę lodową.
Krok 4 - Domowy cheeseburger foto
5
Na drugą część bułki nakładamy ketchup, przykrywamy.
Krok 5 - Domowy cheeseburger foto
6
Bułki podajemy z sałatą z pomidorami i papryką.
Krok 6 - Domowy cheeseburger foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.01.2017 22:08
lubię takie domowe
Renataj 14.01.2017 21:57
Apetyczny, smaczniejszy od kupnego i wiadomo co się je:)
bogusia 82 14.01.2017 21:08
Domowy fast food najlepszy :)
anka1988 14.01.2017 19:22
bardzo lubię takie domowe fast foody
Patrycja33 14.01.2017 18:14
o wiele zdrowsze niz te ktore możemy kupić, wiemy przynajmniej jakiego mięsa używamy a poza tym sa bardzo latwe do zrobienia:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak