Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z gulaszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
olej do smażenia kilka łyżek

gulasz

mięso gulaszowe z indyka 500 gram
bulion drobiowy 2 szklanki
cebula 1/2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
kapary całe Smak 4 łyżki
olej do smażenia kilka łyżek
jogurt naturalny 1/4 szklanki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z gulaszem

Mięso gulaszowe pokroić, podsmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Smażyć dalej, po chwili dodać bulion, przyprawy, dusić do miękkości, a pod koniec dodać pokrojone kapary. Jogurt naturalny wymieszać z mąką i dodać do gulaszu.
Ziemniaki obrać, rozdrobnić w robocie. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do ziemniaków. Następnie dodać mąkę i jajko. Wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron do zarumienienia. Podawać z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.03.2017 00:22
smaczny obiad
Laila2786 14.01.2017 17:55
takie jak lubię :)
jagoda5913 14.01.2017 00:49
fajny pomysł
Ania321 14.01.2017 00:03
zjadłabym bardzo chętnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak