Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 300 g
marchew 1 szt
ziemniaki 4 szt
szczaw mielony Smak 1 słoiczek
jajko ugotowane na twardo 3 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Żeberka umyć włożyć do garnka, zalać 1,5 litra wody, gotować prawie do miękkości (należy pamiętać o zebraniu tworzącej się piany na początku gotowania). Dodać pokrojona marchewkę i ziemniaki, gotować,aż warzywa zmiękną, wtedy dołożyć szczaw ze słoika i zagotować 2-3 minuty. Mąkę wymieszać z odrobina wody, a potem ze śmietaną i zaciągnąć zupę. Posolić do smaku. Podawać z jajkiem na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.01.2017 18:48
smaki z dzieciństwa
Ania321 13.01.2017 22:40
zjadłabym z przyjemnością :)
agaK. 13.01.2017 18:24
Uwielbiam szczawiową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak