Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata szwedzka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 5 kg
cukier 2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 łyżki
ocet 10 % 1,5 szklanki
koper świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata szwedzka

Kroki postępowania

1
Ogórki gruntowe umyć dokładnie i pokroić w plasterki przystawką (szatkownicą)do maszynki do mielenia mięsa.
Krok 1 - Sałata szwedzka foto
2
W garnku umieścić pokrojone ogórki, wsypać sól, cukier i wlać ocet.
Krok 2 - Sałata szwedzka foto
3
Wymieszać dokładnie, odstawić w chłodne miejsce na 24 h.
Krok 3 - Sałata szwedzka foto
4
Na drugi dzień dodać do ogórków pokrojony koper, wymieszać i wkładać do słoików. Pasteryzować 15 minut. Przechowywać w piwnicy lub spiżarni.
Krok 4 - Sałata szwedzka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.01.2017 13:26
lubię takie sałatki
Krzysztof15 12.01.2017 10:49
Świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak