Biszkopt z masa kubusiowa i smietanową

Biszkopt z masa kubusiowa i smietanową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 sztu
  • Kubuś zielony

    1 litr
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    800 gram
  • woda

    20 mili
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt
6 jajek

3/4 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 szklanka cukru

2-3 łyżki kakao

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao i lekko mieszamy. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 35 minut.
Masa Kubusia:

*2 budynie śmietankowe lub waniliowe

*1 litr soku Kubuś

Na soku gotujemy budyń, zamiast na mleku. Słodzimy zgodnie z przepisem na opakowaniu budyniu.
Masa śmietanowa
2X400 gram śmietany ubijamy mikserem dodajemy 5 łyżeczek żelatny rozrobionej w 20 gramach wody
na wierzch moz polać czekoladą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

07.02.2011 10:28
Napewno pyszny:)

Anna200

14.01.2011 20:33
Ładnie wygląda

Anna200

14.01.2011 20:33
Ładnie wygląda

Sloneczko222

27.09.2010 19:36
Bardzo ładnie się prezentuje i napewno pyszne:)

polly66

06.09.2010 10:30
robiłam podobne,to na pewno jest wyśmienite:)

izoldaaa6

29.08.2010 13:21
miodzio w gębie :)

iwa643

29.08.2010 11:02
juz robiłam naprawde super można tez z kubusiem pomaranczowym

rosik93

27.08.2010 15:17
Super mam zapasu kubusiów w domu więc może wypróbuje:)

christopher1

27.08.2010 11:55
Masa kubusiowa jest super

Margo1

27.08.2010 11:04
Świetny jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat