Sałatka z indykiem i brokułami

Sałatka z indykiem i brokułami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • pierś z indyka

    250 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    0,5 puszki
  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • majonez

    4-5 łyżek
  • sól i pieprz

  • przyprawa do kurczaka

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Piersi z indyka kroimy w plastry, nacieramy przyprawą do indyka, słodka i ostrą papryką oraz solą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Podsmażamy na złoty kolor, ostudzone mięso kroimy w kostkę. Brokuły odcinamy, dzielimy na mniejsze różyczki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy, wrzucamy różyczki brokułów, gotujemy przez 2 minuty od zagotowania, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki żeby wszystkie składniki się przegryzły.
bogusia 82
Sałatkę przygotowałam na kolację, powstała ze składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna i sycąca, mojej rodzinie bardzo smakowała, polecam.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

12.01.2017 17:28
smaczna sałatka

Wiesława1

12.01.2017 10:42
Moje ulubione smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat