Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka 1-2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z pietruszki

W garnku do smażenia frytek rozgrzać olej. Korzeń pietruszki umyć, obrać. Nożykiem do obierania jarzyn pokroić pietruszkę na cieniutkie wstążki. Wkładać porcjami (najlepiej w koszyczku) na rozgrzany tłuszcz na kilka chwil, gdy zaczynają się złocić wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku. Posypać wg uznania ulubionymi przyprawami (u mnie papryka) i solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak