Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wołowe z sercami indyczymi

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
serca indycze 500 g
włoszczyzna (bez kapusty) mrożona 400 g
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Imbir mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3-4
Ziele angielskie całe Prymat 6-8
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
lubczyk świeży
Papryka słodka mielona Prymat wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wołowe z sercami indyczymi

Kroki postępowania

1
Z serduszek indyczych, świeżego lubczyku, liści laurowych, przyprawy warzywnej i ziela angielskiego ugotować wywar.
Krok 1 - Flaczki wołowe z sercami indyczymi foto
2
Osobno ugotować oczyszczone i obgotowane flaki wołowe pokrojone w paski, dodając pod koniec gotowania przyprawy.
Krok 2 - Flaczki wołowe z sercami indyczymi foto
3
Gotowy wywar z serc indyczych odcedzić, a serduszka przestudzić i pokroić w paski lub plasterki. Sam wywar dolać do garnka z ugotowanymi flaczkami.
Krok 3 - Flaczki wołowe z sercami indyczymi foto
4
Posiekać cebulę i lekko zrumienić na domowym smalcu.
Krok 4 - Flaczki wołowe z sercami indyczymi foto
5
Do wywaru z flakami dodać mrożoną włoszczyznę oraz usmażoną cebulę i gotować 10 minut do miękkości warzyw. Doprawić do smaku.
Krok 5 - Flaczki wołowe z sercami indyczymi foto
6
Flaki podawać z dodatkiem ulubionego pieczywa.
Krok 6 - Flaczki wołowe z sercami indyczymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 15.04.2021 23:07
Bardzo ciekawe flaczki :-)
w mojej kuchni 11.01.2017 15:31
bardzo lubię takie smaki flakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak