Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
czosnek ząbki 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
olej 1/4 szkalnki
tymianek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony

Mięso należy umyć i osuszyć papierowym ręczniczkiem. Do naczynia wlać olej, dodać składniki marynaty i dokładnie wymieszać.
Mięso polewamy przygotowaną marynatą z dwóch stron. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, odstawiamy na 2 godziny. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temp.200 stopni ok.60 min. Podawać na ciepło do obiadu z sosem lub na zimno do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.01.2017 17:01
lubię takie mięsko
Ela15 13.01.2017 11:32
lubię takie domowe mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak