Kartoflanka z parówkami

Kartoflanka z parówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2
  • natka pietruszki

  • parówki

  • paseczek wędzonki

    30 dag
  • seler, sól i

  • mąka

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę kroimy w kostkę , zalać wodą , wrzucić kostki rosołowe, przyprawy i gotuj. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka . Wędzonkę podsmażamy na patelni i wrzucamy. Parówki zależy od nas jaka ilość, mogą być grube lub cienkie pokrój w plasterki i dodaj do zupy. Z mąki , soli , jajka i wody zagnieśc twarde ciasto , odrywaj kawałeczki i wrzucaj do gotującej się zupy. Posyp natką pietruszki.Na koniec możemy zabielić .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

04.10.2013 09:06
szybka zupka

babcia

09.12.2012 13:53
moja ulubiona

eeee

05.03.2012 16:47
Ja kocham zupy i parówki haha :) muszę wypróbować

eeee

05.03.2012 16:47
Ja kocham zupy i parówki haha :) muszę wypróbować

Iwona51

22.03.2011 22:22
smaczna z kiełbaską śląską

Margo1

27.08.2010 13:09
Po prostu uwielbiam tą zupę

Monika193

27.08.2010 09:03
kartoflanka pycha, ale z toruńską a nie z parówką ;p

Kate131

27.08.2010 08:50
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat