Buraczki pasteryzowane

Buraczki pasteryzowane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    10 kg
  • cukier drobny

    250 gram
  • sól

    2 łyzeczki
  • ocet 10 %

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować ,obrać zmielić dodać sól cukier i ocet rozmieszać pasteryzować około 3 godziny powkładać w słoiki i zagotować przez 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

07.11.2013 22:41
Co roku robię kilkanaście słoików z buraczkami.

cukiereczek

06.10.2011 13:14
tak jak mówisz na zimę idealne

SmakolykiJoanny

20.08.2011 16:34
na zime idealne

gosia47-47

20.01.2011 17:25
smaczne

Margo1

29.08.2010 15:25
też robię takie

izoldaaa6

29.08.2010 12:59
do obiadku idealne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat