Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czekoladowy z kokosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3
czekolada gorzka 90 g
cukier puder 25 g
wiórki kokosowe 2 łyżki
masło 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czekoladowy z kokosem

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Powoli łączymy z rozpuszczoną czekoladą.
Do masy dodajemy wiórki kokosowe i wykładamy ją do wcześniej posmarowanych masłem naczynek.
Pieczemy około 13 minut w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku aż suflety ładnie wyrosną.

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 10.01.2017 17:33
Na tych korkach wygląda super :)
gusia1000 10.01.2017 16:43
Pyszny deser.
Bernadeta1 10.01.2017 12:20
pychotka taki deserek
Krystyna32 10.01.2017 09:09
pyszności :)
Franciszek 10.01.2017 00:39
pyszne do kawy
Iwusia 09.01.2017 23:01
smaczny deser
RenataZ-et 09.01.2017 22:00
wygląda idealnie :)
Renata9 09.01.2017 21:54
Pyszny deser
Wiktoria29 09.01.2017 20:35
zjadłabym....
Edith85 09.01.2017 19:56
Smakowity deser
w mojej kuchni 09.01.2017 19:40
smaczny deser
2milutka 09.01.2017 19:22
apetyczne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak