Pyszne krówki mojej mamy Zosi

Pyszne krówki mojej mamy Zosi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Mleko w proszku Łaciate

    500 gram
  • margaryna

    1/2 kostki
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier

    2 szklanki
  • cukier waniiowy

    1 łyżeczka
  • esencja waniliowa

    4 kropelki
  • woda

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wrzucić margarynę, masło, cukier, cukier i esencję waniliową oraz wodę. Wszystko razem zagotować, a gdy składniki zaczną się gotować dodać kakao, ciągle mieszając. Gdy cukier całkowicie się rozpuści zdjąć z ognia i wsypać mleko energicznie mieszając do czasu aż masa stanie się gładka.
Przygotować 2 foremki teflonowe tzw keksówki i wyłożyć masę do foremek. Odstawić do wystygnięcia. Gdy całkowicie wystygną, wstawić do lodówki na godzinę by krówka stężała. Kroić na małe prostokąty. Najlepiej smakuje następnego dnia. Jeśli ktoś lubi gorzką czekoladę można dodać więcej kakao, rodzynki i orzechy do gorącej masy i będzie jak gorzka czekolada bakaliowa. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

09.07.2013 11:00
fantastyczne

rosik93

16.07.2012 00:36
mniam

Mysiunia

10.03.2011 21:21
smaczna

kate.500

05.03.2011 19:42
smaczne...

MAR3STA

12.12.2010 18:54
pyszne

GreenFox

11.09.2010 11:57
Super przepis!

minka

02.09.2010 17:43
super wygląda

polly66

28.08.2010 08:07
ładnie wyglądają

christopher1

27.08.2010 11:56
Uwielbiam takie wynalazki

Małgorzata113

27.08.2010 08:53
pewnie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat