Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne krówki mojej mamy Zosi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 500 gram
margaryna 1/2 kostki
kakao 2 łyżki
cukier 2 szklanki
cukier waniiowy 1 łyżeczka
esencja waniliowa 4 kropelki
woda 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne krówki mojej mamy Zosi

Do garnka wrzucić margarynę, masło, cukier, cukier i esencję waniliową oraz wodę. Wszystko razem zagotować, a gdy składniki zaczną się gotować dodać kakao, ciągle mieszając. Gdy cukier całkowicie się rozpuści zdjąć z ognia i wsypać mleko energicznie mieszając do czasu aż masa stanie się gładka.
Przygotować 2 foremki teflonowe tzw keksówki i wyłożyć masę do foremek. Odstawić do wystygnięcia. Gdy całkowicie wystygną, wstawić do lodówki na godzinę by krówka stężała. Kroić na małe prostokąty. Najlepiej smakuje następnego dnia. Jeśli ktoś lubi gorzką czekoladę można dodać więcej kakao, rodzynki i orzechy do gorącej masy i będzie jak gorzka czekolada bakaliowa. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.07.2013 11:00
fantastyczne
rosik93 16.07.2012 00:36
mniam
Mysiunia 10.03.2011 21:21
smaczna
kate.500 05.03.2011 19:42
smaczne...
MAR3STA 12.12.2010 18:54
pyszne
GreenFox 11.09.2010 11:57
Super przepis!
minka 02.09.2010 17:43
super wygląda
polly66 28.08.2010 08:07
ładnie wyglądają
christopher1 27.08.2010 11:56
Uwielbiam takie wynalazki
Małgorzata113 27.08.2010 08:53
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak